Wil je een GRATIS adviesgesprek (30 min)?

Ongewild ontslag, vervelend of een zegen?

11 juli 2020 • Geen categorie

Wat doet het met je als je manager op een dag tegen je zegt? “Wij hebben geen fijne mededeling voor je, we hebben besloten om de samenwerking met jou te stoppen. En we bieden je een vaststellingsovereenkomst aan”

Wat gebeurd er dan met je lichaam, je geest en je ziel? Ben je verstijfd en voel je je overrompeld? Of ben je stiekem opgelucht?

In het begin kan het best zijn dat je bent lamgeslagen. Want als mens voel je je toch prettiger als jezelf de regie in handen hebt. Maar wat betekent dat nu eigenlijk echt, je eigen regie? De mensen die wij hebben begeleid in dit proces, kwamen er achteraf toch op terug. Diep in hun hart hadden ze al een tijd  het niet meer naar hun zin en paste ze niet meer in de organisatie of functie.

Dit was pijnlijk voor ze, maar ook verhelderend. Vaak hebben ze gefunctioneerd in een systeem die niet meer bij ze paste zonder dat ze het echt door hadden. Of waren er nog niet aan toe om nu echt te voelen wat ze willen. Je hebt hier natuurlijk ook lef voor nodig, want hoe fijn is het, dat je elke maand netjes je salaris ontvangt en dat je al je vaste lasten kan betalen. En niet te vergeten, leuke dingen kan doen? Dit gevoel geeft veiligheid en als mens hebben we dit nodig.

Maar wanneer klopt het systeem niet meer? Het systeem klopt niet meer als je hart geen sprongetje maakt en dat je het gevoel van bevlogenheid kwijt bent. Bevlogenheid in je werk of privé is naar ons idee een belangrijk ingrediënt voor je dagelijkse leven. Uiteraard kan je niet elke dag bevlogen zijn, we hebben allemaal wel eens een off-day. Maar als jouw off-day vijf dagen in de week is, dan kan het handig zijn om eens even bij jezelf stil te staan en je het volgende af te vragen? Waar mis ik nu echt mijn bevlogenheid, is dat mijn werk of mijn privé leven?

De titel begon met “Ongewild ontslag, vervelend of een zegen?” Hoe pijnlijk dit ook is. Het kan je ook een duwtje in de rug geven om weer de regisseur te worden van je eigen lichaam, geest en ziel.

Wil jij ook weer regisseur van je leven worden? Ga voor meer informatie naar individuele coaching

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *