Wil je een GRATIS adviesgesprek (30 min)?

Van binnen naar buiten

11 juni 2020 • Geen categorie

Een manager van een zorgorganisatie stelde ons de vraag? “Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik meer in contact kom met mijn team” hij had namelijk het gevoel dat hij zijn visie niet goed kon overbrengen. Het gaf hem een gevoel van minder controle en dit resulteerde ook in minder functionerende medewerkers.

Vanuit Intuïtief-Solliciteren is dit een hele mooie vraag.  Bij ons roept het dan ook weer iets op. Waar komt deze behoefte nou eigenlijk echt vandaan? Waarom wil jij meer binding met je huidige team en waar loop je tegen aan?

De manager had het gevoel dat hij aan het zweven was tussen diverse afdelingen.  Van boven af werd er veel van hem gevraagd, maar ook zijn mensen in het team eisten veel aandacht. Hij probeerde te luisteren en aan alle behoeftes te voldoen. Alleen het vergde veel energie en hij kreeg een gevoel van onrust en geen voldoening. Hij was de controle kwijt over zijn eigen visie.

Het kwijt zijn van binding met de mensen in je organisatie kan te maken hebben met de verbinding met jezelf. Hoe verbonden ben je eigenlijk echt met jezelf? Weet jij wat je zelf wil en wat is nu jouw visie in je huidige rol? Om dit gevoel weer terug te krijgen is het raadzaam om van binnen naar buiten te werken en niet van buiten naar binnen.  Want als je van buiten naar binnen leeft, ben je altijd bezig  met wat anderen van je willen of vinden. Je ontwikkelt onbewust meer afstand van je eigen ik. Je raakt steeds verder van jezelf af.

De manager heeft door middel van intuïtieve, praktische methodes die wij aanbieden geleerd om weer vertrouwen te hebben in zichzelf en daar voor te gaan staan. Hij durft nu zichtbaar te zijn en te vertrouwen op zijn inzichten en naar te gaan handelen. Voor hem is dit een ware bevrijding en levert hem de juiste energie op. Hij handelt nu van binnen naar buiten en de mensen in zijn team zijn blij met zijn nieuwe manier van handelen Hij straalt meer vertrouwen uit en heeft een betere binding met zijn team.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *