Wil je een GRATIS adviesgesprek (30 min)?

Welkom, nieuwe collega!

14 februari 2020 • Onboarding

Welkom,  nieuwe collega. Je hebt je sollicitaties rondes overleefd, je contract is ondertekent en je hebt helemaal zin om te beginnen met je nieuwe baan. Wel mag je nog even een maandje wachten…want eerst nog even je huidige baan netjes afronden.

Qua gevoel kan er binnen 1 maand best veel met je gebeuren. Je bent aan het afronden van je huidige baan, je bent zeer benieuwd wat je nieuwe baan teweeg gaat brengen en je kan je afvragen of je wel de goede keuze hebt gemaakt. Dit is een normaal proces en ook heel logisch.

Intuïtief-Solliciteren heeft veel organisaties begeleid in het bouwen van een nieuw team en is betrokken geweest tijdens de sollicitatierondes. Vaak is er dan een euforisch gevoel en willen we graag onze nieuwe collega’s snel verwelkomen. Alleen in de praktijk komt het vaak voor dat er weinig aandacht wordt besteed aan het “onboardings proces”  Onboardings proces? Ja, ja wat is dit nou precies? Onboarding.

Het is eigenlijk heel simpel. Hoe laat je je nieuwe collega’s zo snel mogelijk een warm welkom gevoel geven en krijgen ze de juiste tools en begeleiding om een frisse start te maken. Als een organisatie het “onboarding” goed laat stromen, dan stroomt er ook een positieve energie in de nieuwe collega. Vaak resulteert dit weer in een uitstekende ambassadeurschap.

Is jouw organisatie “Onboarding Proof”? En wil jij meer weten over “onboarding”? Of juist net dat stapje voor zijn?  Intuïtief-Solliciteren is ook een recruitment adviseur en kan jouw werving & selectie procedures een boost geven.

Meer weten?

Klik hier voor de Recruitment Optimalisatie

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *